logo blanco

Geniet van de natuur in het Prattenburgse Bos

Het Prattenburgse Bos is een bosrijk gebied gelegen in Rhenen. Het bos beslaat een oppervlakte van ongeveer 400 hectare en is onderdeel van Landgoed Prattenburg.

Het gebied

Het Prattenburgse Bos is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers vanwege de prachtige landschappen en diverse flora en fauna. Het bos heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en is vernoemd naar het kasteel Prattenburg, dat zich in het noorden van het bos bevindt.

Omgeving - Kwintelooyen

Wandelen

In het Prattenburgse Bos zijn verschillende wandelroutes uitgezet, variërend van korte tochten tot lange afstanden. Er zijn ook diverse bezienswaardigheden te vinden, zoals de Prattenburgse Watermolen, een historische molen die nog steeds in bedrijf is.

Al met al is het Prattenburgse Bos een prachtig stukje natuur waar bezoekers kunnen genieten van de rust en stilte van het bos en de vele mogelijkheden om te ontspannen en te recreëren.

Als je Rhenen zegt, zeg je historie en natuur

omgeving 2
omgeving 3
Byquinty

Kwintelooijen

Rhenen staat bekend om haar grote scala aan natuurgebieden. Natuurgebied Kwintelooijen is er één van en is onderdeel van het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug.

Door de zandafgravingen in de jaren zeventig van de vorige eeuw is een enorme diversiteit aan flora en fauna ontstaan. Meer dan 300 plantensoorten groeien hier en ook de das en Schotse hooglanders leven in het natuurgebied Kwintelooijen.

Toch is het gebied ook voor de actievere natuurliefhebber zeer toegankelijk. Wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken, maar ook kamperen overdag, spelen met de kinderen, het kan hier allemaal.

De uitgezette wandel- en fietsroutes variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. En met de komst van een multifunctioneel horeca- en recreatiegebouw kun je in de toekomst de actieve dag afsluiten met een hapje en een drankje.

De Grebbeberg

Over historie gesproken! De Grebbeberg is een heuvelachtig gebied in de gemeente Rhenen en vooral bekend vanwege de Slag om de Grebbeberg, die plaatsvond in mei 1940, aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. In deze slag streden Nederlandse soldaten tegen het Duitse leger. Het was een van de eerste grote gevechten tussen Nederland en Duitsland in de oorlog en duurde enkele dagen.

Op de Grebbeberg bevindt zich een Militair Ereveld, ter nagedachtenis aan de gesneuvelde Nederlandse militairen. Momenteel zijn er meer dan 800 graven te vinden op deze begraafplaats.

Tegenwoordig is de Grebbeberg ook een populaire bestemming voor toeristen en wandelaars.

Ouwehands

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Geen ongerepte natuur, maar wel een heerlijke plek om een dag met de hele familie door te brengen en te genieten van alle dieren die in onze vrije natuur niet te spotten zijn. Met veel educatiepunten en een grote variëteit aan activiteiten is Ouwehands Dierenpark absoluut een bezoekje waard.